Frites Atelier Amsterdam | Amsterdams logo in Haagse Venestraat

Frites Atelier Amsterdam | Amsterdams logo in Haagse Venestraat

Juni vorige jaar opende Sergio Herman zijn nieuwste concept, Frites Atelier Amsterdam. Den Haag had de primeur, de eerste vestiging opende midden in het winkelcentrum van Den Haag aan de Venestraat 7. Het friet concept is plat gezegd een cafetaria op sterrenniveau, ook wel bekend als de haute friture.

Het concept

De ontwikkeling van de culinaire friet is al een tijdje gaande. De traditionele cafeteria in de binnenstad van Den Haag heeft plaats gemaakt voor de haute friture. Hippe zaken met vette interieurs, culinaire friet, verse sauzen en zelfgemaakte ijsthee’s. Zo ook bij Frites Atelier Amsterdam. Het interieur is om door een ringetje te halen. Ontworpen door de bekende Piet Boon die zijn schetsen heeft laten inspireren op de ouderwetse Amsterdamse brasserie. Een paar in het oog springede details zijn de kleine mozaïek tegeltjes op de vloer met daarin verwerkt het logo van Frites Atelier Amsterdam. Maar ook de gave marmeren bar met het Amsterdamse logo op de achtergrond. En niet te vergeten de zelf ontworpen keramische potten waar je zelf de verschillende sauzen kunt tappen.

De servetten

Echt aan ieder detail lijkt wel te zijn gedacht. Van het bakje van de friet tot de stoere servetten. Want die zijn bijna de moeite waard om te sparen. Iedere servet heeft een klein striptekeningetje van aardappelen, wij zijn fan!


De friet van Frites Atelier Amsterdam

En wat eten we hier dan? Friet natuurlijk! Je kunt hier kiezen voor een frietje met zelfgekozen sauzen als classic, basil, pepper, truffel, bearnaise of pinda. Is dit te veel keuze voor je, kies dan één van de ‘Saison Speciale’. De specialiteit die wij hadden was een culinair frietje met tomatenkruiden, Permegiano kaas, limoen en basilicum cresjes. Eerlijk is eerlijk, we waren blij verrast. Een volledige maaltijd, ontwikkeld door een sterrenchef voor nog geen € 6,=. Niet voor niets staat het Frites Atelier Amsterdam op ons lijstje ‘7 X SNACKEN IN DEN HAAG’.

Impressie


Gegevens Frites Atelier

Adres: Venestraat 7, Den Haag

Telefoonnummer:

Openingstijden: ma t/m zo | lunch & diner

Website: http://www.fritesatelieramsterdam.com