Restaurant Moose | “wood-fired food”

Restaurant Moose | “wood-fired food”

In het hart van Den Haag vind je Restaurant Moose, een te gekke hotspot waar je de puurste gerechten en de lekkerste wijnen kunt bestellen. Deze hotspot staat nu al bekend om zijn “wood-fired” keuken. De houtoven is dan ook een van de belangrijkste apparaten die je in de keuken vindt. Al honger gekregen? Lees dan snel verder.

 

Restaurant Moose van Thom Bos

Restaurant Moose interieur

De Kazernestraat in Den Haag heeft sinds kort weer een ware hotspot. Waar voorheen The Embassy of Food te vinden was, is het nu Thom Bos die het voor het zeggen heeft. De van origine Groninger maakt hier samen met chef Giovanni zijn droom waar. Na jaren rond te zwerven in de Groningse en Delftse horeca werd het uiteindelijk toch Den Haag. “Deze plek was precies wat ik zocht,” aldus Thom. Een Europees georiënteerd restaurant dus, waar de houtoven een hoofdrol speelt. Naast de Europese gerechten is ook de wijnkaart Europees georiënteerd.

 

De gerechten en chef Giovanni

Restaurant Moose chef Giovanni

Het zomermenu is net klaar als wij op bezoek gaan. Chef Giovanni vertelt ons over zijn rondzwervingen in de Haagse horeca (waaronder Brasserie Amare en Botanica). Overal deed hij nieuwe inspiratie op om vervolgens zelf als chef aan de slag te gaan. Pure gerechten gebaseerd op de vele verschillende keukens die Europa kent. Bewust niet een specifieke keuken, maar de volledige vrijheid. Al vertellende staat Giovanni het deeg te kneden; ook het verse brood komt uit de houtgestookte oven.

Wat we verder geserveerd krijgen? We beginnen met verse makreel met mierikswortel, venkel, haringkuit en dilledressing. Wat we erbij drinken? Een goed gekoelde Olli Grillo, een heerlijk bijpassende wijn! Ondertussen ligt de harissa- en misobloemkool in de oven. Hoe je van bloemkool een smaakvol gerecht maakt? Giovanni laat het ons proeven! Als laatste eten we de parelhoen met koolrabi, snijbiet en pepermunt-chimichurri. Stuk voor stuk unieke gerechten waar je graag voor terugkomt.

Restaurant Moose parelhoen

Sfeer bij restaurant Moose

Het gehele restaurant oogt modern en relaxed. Zo is de sfeer ook. Thom doet er alles aan om aan de voorkant het restaurant sfeervol te maken. Zo eet je hier niet in een massaal restaurant. Er is plek voor maximaal 38 gasten en dat komt de sfeer ten goede. Ons favoriete plekje? Aan de hoge tafel aan de bar, mooi overzicht richting de andere gasten in het restaurant en je kijkt stiekem mee achter de bar.

Restaurant Moose bar

Al met al een hele toffe nieuwe hotspot in Den Haag. Thom en Giovanni maken er een waar feestje van. Gastvrij met heerlijke gerechten en mooie wijnen. Zowel geschikt om gezellig met z’n tweeën te gaan eten tijdens een “date night out” of met een kleine of grote groep.

Restaurant Moose houtoven


Gegevens Restaurant Moose

Adres: Kazernestraat 62, Den Haag

Telefoonnummer: 06 4246 1104

Openingstijden: wo t/m zo | lunch (za & zo) & diner

Website: https://www.restaurantmoose.nl/