Capriole Café | Koffie in hoofdrol bij deze eet- & drink hotspot

Capriole Café | Koffie in hoofdrol bij deze eet- & drink hotspot

Een te gekke horecazaak met koffiebranderij en vergadermogelijkheden dat is het Capriole Café. Deze hotspot is gevestigd in een oud industrieel pand in de vernieuwde Fokkerhaven, pal aan het water dus. Als gast kun je hier de gehele dag vertoeven, van een kop koffie in de morgen tot een burger vast gespiesd op je plank in de avond. Ook als je, je koffie skills wat wilt bijschaven ben je hier aan het juiste adres tijdens één van de koffieworkshops.

Capriole Café

Aan het interieur van het café is te zien dat we in een industrieel gebied zitten, de metalen balken van het oude fabriekspand zijn namelijk intact gelaten. Het pand ziet er strak en stoer uit en is ontworpen door Bureau Fraai. Opvallend is de mooie koffiebrander die bij binnenkomst direct te zien is. Er is gekozen voor een open keuken, ook hebben de gasten vanaf elke plek zicht op de aan het werk zijnde barista’s. Hier worden de verse koffies uit de eigen branderij gemaakt. Het concept werd afgelopen jaar al genomineerd in de categorie Best Coffee Concept van de Entree Hospitality & Style Awards.

De koffiebar is geopend voor ontbijt en lunch met een uitgebreide koffiekaart en zoete lekkernijen. ’s Avonds kan er ook gedineerd worden met gerechten van chef Jack Luteijn. Zijn specialiteit is de Franse keuken met een Zeeuws-Vlaams sausje.

Fokkerhaven

Het gebied rondom de Fokkerhaven in Den Haag wordt steeds gezelliger. In de komende jaren moet dit verder worden ontwikkeld tot een nieuw, hip woon-werkgebied. Niet alleen ‘t Capriole Café heeft hier een plek gevonden, ook Mama Kelly en de Kompaan Beer Bar zijn gevestigd in dit industriële gebied.


Wat we aten?

Als voorgerecht namen we op aanraden van de bediening één van de specialiteiten, crispy pork & gamba. Een tof gerecht met langzaam gegaard buikspek, Capriole Paso Fino koffie, chipotle polderaardappel en een gebakken gamba. Als hoofdgerecht de bavette met seizoensgroenten, crème van knolselderij en saus van Madeira (en die was lekker, vraag vooral om een extra bakje). Stéphanie ging voor de vegetarische gebakken gnocchi met venkel, zeekraal, amandel, Parmezaanse kaas en zomertruffel, nog zo’n aanrader! En geen dessert deze keer maar koffie met pepers, hoe die smaakt? Dat moet je zelf gaan proeven. Ook het Capriole Café hoort zeker thuis in hete lijstje van hippe hotspots in Den Haag.

Impressie


Gegevens Capriole Café

Adres: Fokkerkade 18, Den Haag

Telefoonnummer: 070 701 1010

Openingstijden: ma t/m zo | ontbijt, lunch & diner

Website: http://capriolecafe.nl