Restaurant Elea | Culinaire hotspot met Griekse invloeden

Restaurant Elea | Culinaire hotspot met Griekse invloeden

Al een lange tijd stond restaurant Elea in Rijswijk hoog op ons lijstje om te bezoeken. Toen we de uitnodiging kregen om op een bijzondere avond mee te eten antwoorden we dan ook volmondig, ja! Een bijzondere avond werd het, chef Soenil Bahadoer (restaurant De Lindehof, twee Michelin sterren) was namelijk te gast om samen met chef Takis Panagakis de culinaire avond in te vullen. Voor ons een mooi moment om kennis te maken met het Rijswijkse restaurant Elea, wat overigens in het Oud-Grieks ‘olijf’ betekent.

Waar normaliter het menu wordt voorzien van Griekse invloeden, proefden we deze avond ook de kruiden en specerijen uit de Hindoestaanse, Surinaamse en Indiaase keuken, de roots van chef Bahadoer. Een unieke combinatie, waar twee chefs hun krachten bundelen.

Elea – Griekse gastvrijheid

Bij Elea loop je niet een traditionele Griek binnen, wat niet betekent dat de Griekse invloeden er niet zijn. Zowel in het interieur als in de gastvrijheid van het personeel lijkt wel een beetje Griekenland te zitten. Ieder Grieks restaurant dat wij in verleden bezochten was gastvrijheid altijd iets dat de boventoon voerde zo ook bij Elea. Bibi Kuyp (mede-eigenaar en gastvrouw) is overigens niet Grieks, had qua gastvrijheid zomaar gekund. Dan het interieur, de olijfgroene muren worden vergezeld met typisch blauwe Griekse accenten. Van kleine bordjes tot de kleurrijke kussens. Een sfeervol restaurant waar je op het hoogste niveau eet en waar je gastvrij wordt ontvangen en verzorgd, een echte hotspot die voor ons “gewoon” in Den Haag is gelegen.


Elea’s keuken

Chef Takis Panagakis werkte voorheen in diverse sterrenzaken, zoals de Basiliek in Harderwijk en Brouwerskolkje in Overveen. Bij Mazie in Den Haag leerde hij Bibi kennen, waarna zij besloten hun eigen restaurant te openen. Takis is vernieuwend in zijn kookstijl. Zo krijg je hier geen klassieke Moussaka, maar wel bijzondere gerechten met Griekse invloeden geserveerd in een nieuw jasje. Wij aten hier onder andere tzatziki, als zoet dessert, gaaf en lekker! Ook klassiekers staan er op de kaart, dus je hebt wat te kiezen. Zo raden wij je graag de kwartel met knolselderij en vers geschaafde truffel aan. Wie zegt er nou nee tegen truffel? Wij in ieder geval niet!

Rijswijks Griekse hotspot

Al met al een hele toffe zaak waar wij graag weer een keer terug komen. Zeker omdat we graag het menu nog eens komen proeven met uitsluitend gerechten van Chef Takis! Wij schrijven restaurant Elea in ieder geval bij op onze lijst van culinaire hotspots in (groot) Den Haag.

Impressie


Gegevens restaurant Elea

Adres: Herenstraat 83-85, Rijswijk

Telefoonnummer: 070 214 3860

Openingstijden: wo t/m zo | diner

Website: https://restaurantelea.nl/