Restaurant Calla’s | Culinair genieten bij Haagse hotspot

Restaurant Calla’s | Culinair genieten bij Haagse hotspot

Calla’s in Den Haag is een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Calla’s is een echt stads restaurant gevestigd in een pand uit de 19e eeuw, aan de Laan van Roos en Doorn, een straatje tussen de gezellige Denneweg en de Koninginnegracht.

Michelinster

Restaurant Calla's
© Casper Cavado

Restaurant Calla’s is mede in handen van chef-kok door Ronald van Roon (lid van Les Patrons Cuisinier) en gastvrouw is Bianca Fellinger. De Michelingids omschrijft Restaurant Calla’s als volgt: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd”.

Keuken van Calla’s

Restaurant Calla's
© Casper Cavado

De keuken van Calla’s is klassiek Frans zonder tierlantijnen. Smaakvol, licht en prachtig om te zien. Zo zijn de producten dagvers en veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen biodynamische groentetuin ‘Laantje Voorham’, een afgegraven duinpan in Wassenaar. De wijnkaart van Calla’s is zeer breed en alle landen en gebieden zijn vertegenwoordigd.

Calla’s interieur

Restaurant Calla's
© Casper Cavado

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem Calla, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor ‘mooi’. De serene schoonheid van de Calla is ook als uitgangspunt genomen voor de inrichting. FG stijl uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het interieur. Het restaurant is gedecoreerd met prachtige materialen. Aluminium, marmer, organza en roestvrijstaal vormen de boventoon. Witte vlakken en donkerbruine muren vormen samen met het meubilair een schitterend contrast.

Laantje Voorham

Restaurant Calla's
© Casper Cavado

Bij restaurant Calla’s en restaurant Oogst maken gebruik van de biodynamisch kruidentuin Laantje Voorham in Wassenaar. Arie Voorham bezit en bewerkt de tuin voor een reeds aantal jaren. Marcel van der Kleijn (eigenaar restaurant Oogst, TAPISCO en BIT Grill & Café) kwam enkele jaren geleden in contact met Arie en via een wederzijdse interesse ontstond er een unieke samenwerking. Waarbij ze gezamenlijk kijken naar unieke gewassen om op te kweken in de tuin en deze toe te passen in het restaurant.

Laantje Voorham ligt in een verhoogde duinpan, omringd door bos. Dit zorgt voor een warm mesoklimaat, in combinatie met zwak leem en fijn zandgrond is dit een vruchtbare locatie voor gewassen bouw. Arie gaat zuiver en biodynamisch te werk, zijn kweekkas gebruikt hij om te potten en gedurende de kweekseizoenen te zaaien. Samen met patron Marcel maakt Arie ieder jaar een kweekplan om o.a. restaurant Oogst in de verschillende seizoenen optimaal te voorzien van de diverse gewassen voor in de keuken.

Chefkok Ronald van Roon en chefkok Emma Loef en haar team verwerkt deze gewassen op een duurzame manier, in het wisselende menu van beide restaurants. Zo worden er ook dagelijks verse producten van de tuin naar het restaurant gebracht. Voorbeelden hiervan zijn: wijnbes, kervel, ziltige planten, zeekool, bieten, tomaten, magnolia en nog meer. Door deze unieke gewassen te gebruiken in combinatie met andere streekproducten kan de keuken elk gerecht een persoonlijk tintje geven.


Gegevens Calla’s

Adres: Laan van Roos en Doorn 51a, Den Haag

Telefoonnummer: 070 345 58 66

Openingstijden: di t/m za lunch & diner (zaterdag uitsluitend diner)

Website: https://www.restaurantcallas.nl/