Vlaamsch Broodhuys | Haagse buurtbakker in Parijse sferen

Vlaamsch Broodhuys | Haagse buurtbakker in Parijse sferen

Het Vlaamsch Broodhuys heeft inmiddels haar vierde vestiging geopend in Den Haag. Nieuwste aanwinst is die aan de Weissenbruchstraat. Voor ons reden genoeg om deze nieuwe hotspot zelf te ervaren.

Vlaamsch Broodhuys

Geschiedenis Vlaamsch Broodhuys

Om te beginnen een stukje geschiedenis. Al meer dan 25 jaar bakt Vlaamsch Broodhuys zoals top koks koken, met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Inmiddels telt deze bakker al 19 winkels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Schiedam. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels, founding father, en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood.

Vlaamsch Broodhuys

Dimitri liet topchefs en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Hij wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Toen al was Dimitri zeker van zijn zaak en had een missie om mensen weer bewust te laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit de broodcultuur. Daarnaast maakt Vlaamsch Broodhuys alle patisserie in eigen huis.

Terras Vlaamsch Broodhuys Weissenbruchstraat

Vlaamsch Broodhuys de buurtbakker

Naast een buurtbakker zijn de vestigingen ook een ontmoetingsplek. Je kan namelijk elke dag terecht op hun terrassen voor een heerlijk ontbijt, lunch, borrel of high tea. Bij deze high tea word je goed verwend met onbeperkt thee, heerlijke hartige boterhammen, zoetigheden en scones met clotted cream. Hun menu bestaat uit onder andere de lekkerste taartjes, verschillende belegde en gegrilde boterhammen, salades, smoothies en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils. Kan je niet kiezen? Dan is er de proeverij van Dimitri’s boterhammen waarbij je volkoren zuurdesembrood met 4 soorten beleg krijgt.

Wij kozen blind van de kaart en lieten ons zodoende verrassen. Nieuwsgierig welke gerechten je allemaal ziet op onderstaande foto?

  • Twee verschillende taartjes, het aardbeientaartje en het mangotaartje.
  • Belegde boterham met gerookte zalm en belegde boterhammen met huysgemaakte boerenkipsalade beide geserveerd op het brood grand-mère volkoren.
  • Een frisse salade met avocado en feta.

Vlaamsch Broodhuys

Heb je iets te vieren?

Zowel voor zakelijk als privé bijeenkomsten kan je terecht bij Vlaamsch Broodhuys. Een aantal Baker’s Cafés, zoals de Theresiastraat in Den Haag, hebben een Huyskamer waar je vergaderarrangementen, feestjes, borrels en babyshowers kan reserveren. Het Vlaamsch Broodhuys is goed vertegenwoordigd in Den Haag, dus er zit ongetwijfeld een restaurant bij jou om de hoek!

Terras Vlaamsch Broodhuys


Gegevens Vlaamsch Broodhuys

Adres: Weissenbruchstraat 296, Den Haag

Telefoonnummer: 070 208 30 33

Openingstijden: ma t/m zo | ontbijt, koffie & lunch

Website: https://www.vlaamschbroodhuys.nl/