Botanica | Genieten van ‘Dutch Cuisine’

Botanica | Genieten van ‘Dutch Cuisine’

Onder leiding van de ervaren chef Bas Hoog heeft restaurant Botanica in het Haagse Voco hotel de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw concept. ‘Ons nieuwe menu bestaat voor 80% uit groenten en 20% proteïne. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met lokale en plantaardige producten’, aldus Hoog.

Chef Hoog in Botanica

Botanica

Bas Hoog ontdekte zijn liefde voor koken tijdens de feestdagen thuis, toen hij als kleine jongen al van alles op de gourmet begon te bakken, grillen en combineren. Als kok werkte hij in de keukens van verschillende gerenommeerde restaurants. Zo leerde Hoog de klassieke beginselen bij Seinpost* & Imko Binnerts* vertrok daarna naar Le Cirque en was vier jaar lang souschef bij Crème Crue van Patrick Kelder. Hier kookte Hoog steeds lichter en meer met groenten, iets dat hij bij de restaurants Niven* en Fred** perfectioneerde. Bij voco The Hague is Hoog als Head Chef verantwoordelijk voor restaurant Botanica, Ultramarijn Wonderbar, de banqueting en de room service.

Botanica

Botanica staat voor de Hollandsche keuken dichtbij de natuur. De chef werkt er het liefst met producten uit de Noordzee en het Westland. Elk gerecht is er uniek en de menukaart is er gebaseerd op de vijf principes van Dutch Cuisine. Cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde.

Natuurlijk interieur

Botanica

Niet alleen in de keuken van het restaurant is er veel aandacht voor de natuur. Zo vind je er vlinders aan de plafonds en dennenappel lampen. Het interieur is er hip en modern. In het restaurant is plek voor ruim 100 gasten. Dineren kan aan een van de leuke zitjes of bij de hoge ronde bar die je terugvindt in het midden van de zaak. Bij mooi weer kan er buiten gegeten worden in de kleine toegangstuin waar je vanuit de parkeergarage zo in terecht komt.

Botanica

Deze nieuwe hotspot in Den Haag is zeven dagen per week geopend en vind je op loopafstand van de Hofvijver en het Noordeinde. Botanica is gevestigd in hotel Voco The Hague, op Kneuterdijk 8 in Den Haag.


Gegevens Botanica

Adres: Kneuterdijk 8, Den Haag

Telefoonnummer: 070 218 57 11

Openingstijden: ma t/m zo | koffie, lunch & diner

Website: https://www.botanicarestaurant.nl/