The Five Points Bar & Drink Society

The Five Points Bar & Drink Society

Den Haag heeft eindelijk een cocktailbar met internationale allure. The Five Points Bar opende begin 2018 haar deuren aan de Korte Houtstraat, zijstraat van Plein. De Rotterdamse Michael Ziengs heeft zijn jongensdroom werkelijkheid zien worden. De keuze om dit in Den Haag te openen? Omdat ook wij Hagenezen en Hagenaars een goede cocktail verdienen. Onder het genot van een cocktail bespraken wij met Michael waarom en met wie je absoluut naar deze hotspot moet.

The Five Points Bar concept

The Five Points Bar

Geïnspireerd op de New Yorkse buurt Five Points en beïnvloed door de diverse cocktailbars waar Michael in Londen actief was. In deze bruisende stad was hij lange tijd werkzaam als bartender en leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

Bij The Five Points vind je niet je doorsnee cocktail. Klassieke en high-end cocktails, daar kom je hier voor. Denk hierbij aan Old Fashioned, Manhattan en Corpse Revivers. Allemaal vers bereid terwijl jij met je vrienden gezellig staat toe te kijken. Wij gingen alvast wat klassiekers voorproeven. Nou zijn wij fan van een goede cocktail, maar rijkt onze kennis niet verder dan een Mojito. Dus toen wij zagen dat Michael cocktails bereidde met vers eiwit, uit het net getikte eitje en kruiden al rokend aan tafel serveerde wisten we dat wij geen doorsnee cocktails gingen proeven. Van de Clover Club (met het getikte eitje), de Bergamot Fizz (met fijne gin’s) tot de Rob’s Morning Coffee (met Jack Daniels), stuk voor stuk smaakvolle cocktails waar wij graag weer voor terugkomen. Onze favoriet? Absoluut de frisse en smaakvolle Bergamot Fizz (de cocktail met braam en mint).The Five Points Bar interieur

The Five Points Bar

De bar is zoals gezegd geïnspireerd op de Five Points wijk in New York uit de jaren 1800. In die tijd werd de wijk getypeerd door de vele gangster en excentrieke middenklasse. Bij binnenkomst heb je gelijk het idee dat je weg bent uit het Haagse. Bruine en blauwe leren stoelen, veel hout, te gekke schilderijen met New Yorkse touch en natuurlijk een plaat met daarop de wijk Five Points. Het is even zoeken op de kaart, maar Michael laat je graag zien waar die wijk nou precies ligt. Het is trouwens niet toevallig dat de bar Five Points heet, ook  het pand heeft vijf als huisnummer (toch een leuk weetje). Het meest belangrijke is natuurlijk de bar waar de meest uiteenlopende dranken staan uitgestald, op de bar zelf staan de diverse shakers, maatjes, roerstaven, fruitsoorten en bitters. Alle middelen waar een bartenders hart sneller van gaat slaan.

The Five Points Bar

Kortom een relaxte bar met internationale allure waar je gerust met je vrienden onder het genot van een unieke drank de week kunt bespreken. Zelf even een sigaartje meenemen die je op het gevelterras kunt nuttigen en je avond is af!

The Five Points Bar – de cocktail hotspot

The Five Points Bar

The Five Points Bar mag zichzelf absoluut de Haagse cocktail hotspot noemen. Wij hopen dat, net als wij, vele mensen verliefd zullen worden op deze te gekke bar en er regelmatig een drankje gaat nuttigen. Pioniers als Michael verdienen een podium en zeker de support van heel cocktail liefhebbend Den Haag.


Gegevens The Five Points Bar

Adres: Korte Houtstraat 5a, Den Haag

Mail: contact@thefivepoints.nl

Openingstijden: di t/m za | borrel

Website: www.thefivepointsbar.nl