The Embassy of Food | Internationaal genieten in Haags centrum

The Embassy of Food | Internationaal genieten in Haags centrum

Verbogen in de Kazernestraat in Den Haag, vind je op de hoek met de Nieuwe Schoolstraat The Embassy of Food. Het restaurant werd vorig jaar overgenomen door chef-kok Valeninto Lunel en gastvrouw Sanne-Pety maar beleefde een valse start. Nu de horecazaak weer een aantal maanden open is, besloten wij een kijkje te nemen en werden positief verrast. Wil je ook weten waarom? Lees dan snel verder.

Creatief ondernemen

The Embassy of Food

 “Toen Valentino en ik de kans kregen om op deze locatie een restaurant te beginnen twijfelden we geen moment en zijn we direct begonnen met het restylen van de zaak. Het gehele interieur is vervangen op de marmeren eettafels na. Daarnaast hebben wij buiten een ruim terras gecreëerd voor onze gasten. In oktober vorig jaar, twee dagen na de officiële opening, moesten wij echter direct onze deuren sluiten door de tweede lockdown”, legt Pety uit. Het ondernemersduo besloot echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en bedacht de formule ‘rent a chef’ waarbij chef-kok Lunel bij zijn gasten thuis de keuken bemande. Ook werd het restaurant onderdeel van de Haagse Horeca Tour en gingen zelfgemaakte luxe borrelboxen als warme broodjes over de toonbank

Eten bij The Embassy of Food

The Embassy of Food

“Bij ons kunnen gasten genieten van een internationaal georiënteerde keuken en staat tegelijkertijd service en kwaliteit hoog in het vaandel. Onze menukaart staat vol met interessante fusiongerechten, van kleine hapjes tot hoofdgerechten. ”, vertelt Lunel enthousiast. Wij lieten ons verrassen door de keukenbrigade en openden het diner met flamkuchen en tartaar van kreeft. Hoogtepunt van de avond was voor ons het hoofdgerecht dat bestond uit gegrilde lamskroon geserveerd met parel couscous, pesto en honing. Ook de cocktails smaakte goed en droegen bij aan een geslaagde avond.

Huiskamergevoel bij The Embassy of Food

The Embassy of Food

The Embassy of Food straalt van binnen een ongedwongen sfeer. Sinds de verbouwing vind je hier een fris interieur met marmeren tafels, fraaie stoelen en een chique bar. Binnen is er plaats voor 40 gasten en buiten is er een vernieuwd terras dat plaats biedt aan ruim twintig gasten. Het restaurant zes dagen per week geopend en kun je terecht voor zowel lunch als diner.


Gegevens The Embassy of Food

Adres: Kazernestraat 62, Den Haag

Telefoonnummer: 070 449 2169

Openingstijden: di t/m zo | lunch, borrel & diner

Website: https://theembassydenhaag.nl/