RESTAURANT ZHENG | FASTRONOMY OP KNUS HAAGS TERRAS

RESTAURANT ZHENG | FASTRONOMY OP KNUS HAAGS TERRAS

In 2018 werd voormalig restaurant HanTing omgetoverd tot Restaurant Zheng. Destijds schreven we al, “Bij restaurant Zheng draait het om beleving. Bij binnenkomst word je welkom geheten in het kleine aperitief gedeelte met bar. Achter de mysterieuze houten deuren zit het restaurant. Gastheren en gastvrouwen gaan je voor aan tafel en begeleiden je naar een totale andere wereld. Niets wat je hier tegenkomt heb je eerder in culinair Nederland ervaren! Gastheren en gastvrouwen lijken te zijn vervangen door ware reisleiders. Zo word je meegenomen door het keizerrijk China en krijg je kunstobjecten op tafel die meer vertellen over de Chinese cultuur.”

TERRAS RESTAURANT ZHENG

En toen kwam corona en werd alles anders. Zo is er inmiddels een thuisbezorg service voor maaltijden, maar kun je ook de unieke theesoorten voor thuis kopen. Daarnaast werd er een heus terras gecreëerd. Parkeerplaatsen op de Prinsestraat maakten plaats voor een knus terras, en daar hoort uiteraard ook een nieuw menu bij. Fastronomy is het concept dat wordt gevoerd en wij mochten het ervaren.

FASTRONOMY GERECHTEN

Restaurant Zheng

Het 3-gangen menu dat ons werd geserveerd op het terras was, net als in 2018, een grote verrassing voor het smaakpalet. Het voorgerecht? Het “Qeens Plateau”, een royale plank met kleine Chinese borrelgerechten in een nieuw jasje. Wat je zoal kunt verwachten zijn, een Aziatische bitterbal, krokante asperges, zacht gegaarde zeebaars en een fondue met aan de spies buikspek & een kiprol. Onder het genot van een aperitief kon onze zomerse avond al niet meer stuk. Het hoofdgerecht, zacht gegaarde ossenhaas van black angus met wortelstructuren en saus van knoflook. Het nagerecht, frambozen en yoghurt. Te gek!

TOEGANKELIJK TERRAS

Restaurant Zheng

Waar je naar restaurant Zheng gaat voor een volledige keizerlijke avond uit, is het terras daarentegen de manier om op een “laagdrempelige” manier kennis te maken met deze Haagse hotspot. Van kleine gerechten om te delen tot het bovenstaande 3-gangen menu. Een avond uit aan de Prinsestraat kan nu dus ook op het nieuwe terras, en waar je gerust je date kunt trakteren!

Wij waren al fan, maar hebben er een extra reden bij gekregen. Op naar veel zonnige dagen en deze hotspot is your place to be.

Restaurant Zheng

Gegevens Restaurant Zheng

Adres: Prinsestraat 33, Den Haag

Telefoonnummer: 070 362 0828

Openingstijden: di t/m zo | diner

Website: www.restaurantzheng.com