Calla’s naar Boutique Hotel Corona

Calla’s naar Boutique Hotel Corona

11 november 2020 – Aan het Buitenhof in Den Haag staat het oudste 4-sterren hotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelin-ster restaurant Calla’s naar deze locatie voor een unieke samenwerking.

Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterrenchef Ronald van Roon een culinair 5-gangen diner koken. Dit unieke arrangement bestaat uit: ontvangst met een glas Champagne en amuses, een 5-gangen diner inclusief bijpassend wijnarrangement. Daarnaast overnacht je in één van de recent gerenoveerde kamers van het vernieuwde Boutique Hotel Corona. De dag start je vervolgens goed met een uitgebreid luxe ontbijt.

Het Calla’s in Boutique Hotel corona ‘all-in arrangement’ is euro 195,- p.p. (beperkt beschikbaar).

Boutique Hotel Corona

Begin 18e eeuw vestigde ‘Koffiehuys Van Dalen’ zich in het middelste van de 3 panden, die nu samen Boutique Hotel Corona vormen. In 1783 werd het officieel een hotel genaamd ‘De Beurs van Amsterdam’. Tussen 1818 en 1919 kregen de 3 pandjes toch weer een andere functie en deden dienst als kantoorpand, winkels en zelfs als bank.

Vanwege de gunstige ligging, in het centrum van Den Haag, werd in 1921 toch weer voor een hotel gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een nieuwe directeur en hij gaf het hotel de naam Corona. Het hotel is ook eigendom geweest van de familie Heineken. In de afgelopen 2 jaar zijn het aantal hotelkamers bijna verdubbeld naar 72 stuks in totaal.  Naar verwachting zal de renovatie halverwege volgend jaar (2021) afgerond zijn zodat het gehele hotel er fris en toekomstbestendig bij staat.

Restaurant Calla’s

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem ‘Calla’, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor “mooi”. Na ruim 20 jaar is Restaurant Calla’s in Den Haag uitgegroeid tot een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Het is een echt stads restaurant met de mogelijkheid om regionaal te koken. Veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen groentetuin “Laantje Voorham”.

Patron-Cuisinier Ronald van Roon is samen met zijn partner/gastvrouw Bianca Fellinger al enkele jaren mede-eigenaar van Restaurant Calla’s en sinds 2017 staat de ster achter zijn naam.

Michelin inspecteurs: “Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd.”