Restaurant Zheng | Culinaire reis door keizerlijk China

Restaurant Zheng | Culinaire reis door keizerlijk China

Een enorme teleurstelling toen wij hoorden dat HanTing begin 2018 haar deuren zou sluiten. Maar Chef Han en vrouw Ting beloofden een nieuw restaurant op te zetten. Een restaurant met een complete andere visie en culinaire beleving. Wij mochten komen proeven bij restaurant Zheng en ervaren wat het ondernemerskoppel de afgelopen maanden heeft ontdekt en gecreëerd.

Restaurant Zheng

Restaurant Zheng | Het concept

Bij restaurant Zheng draait het om beleving. Bij binnenkomst word je welkom geheten in het kleine aperitief gedeelte met bar. Achter de mysterieuze houten deuren zit het restaurant. Gastheren en gastvrouwen gaan je voor naar tafel en begeleiden je naar een totale andere wereld. Niets wat je hier tegenkomt heb je eerder in culinair Nederland ervaren! Gastheren en gastvrouwen lijken te zijn vervangen door ware reisleiders. Zo wordt je meegenomen door het keizerrijk China en krijg je kunstobjecten op tafel die meer vertellen over de Chinese cultuur.

Restaurant Zheng

Blauw voert de boventoon in restaurant Zheng. Een kleur die alles te maken heeft met het keizerrijk. Een mooi detail in het restaurant zijn de gouden Chinese tekens. Wat er staat weten we niet, het blijft wat mysterieus. Wel weten we dat het een oud Chinees gedicht is. Zoals je kunt lezen draait het dus niet langer alleen om het bord, maar de hele tafel. Het is een optelsom van porselein, de gerechten, de culturele achtergronden van de gebruikte kooktechnieken en het kunstobject die zorgt voor de complete ervaring.

Restaurant Zheng

Restaurant Zheng | Keizerlijk banket
Het menu is gebaseerd op vier belangrijke Chinese keukens, het is de bedoeling dat deze periodiek gewijzigd zullen worden, aldus Ting. Gedurende het diner worden er geen gangen, maar chapters geserveerd. Je kunt kiezen uit maar liefst 12 van deze chapters. Bij elke chapter draait het om een andere Chinese kooktechniek waarbij cultuur en gezondheid centraal staan. Het kunstobject en de verschillende serviezen uit de verschillende regio’s, die speciaal zijn ontwikkeld voor Zheng zorgen voor een compleet plaatje.

Restaurant Zheng

Dus sta je open voor een nieuwe eetervaring en ben je bereidt een avond meer te willen leren over de Chinese (eet-)cultuur? Restaurant Zheng is jouw hotspot in Den Haag voor het diner. Zo zijn veel van de gebruikte ingrediënten niet in Nederland verkrijgbaar en worden deze speciaal voor Zheng geïmporteerd. Ook de smaken van gerechten zijn soms anders dan wij gewend zijn. Spicy en spicy-umami voeren in een groot aantal gerechten de boventoon. Apart, bijzonder en bovenal een ‘must visit’ om zelf te gaan ervaren!

Restaurant Zheng

Haagse hotspot restaurant Zheng

Den Haag is dus in een klap een hotspot armer en tegelijkertijd weer een rijker. Een hotspot die je toch minstens eens in je leven geprobeerd moet hebben. Wij gingen je voor en gaan zeker nog eens terug. Want een keizer wil je je iedere avond wel voelen!

Restaurant Zheng


Gegevens Restaurant Zheng

Adres: Prinsestraat 33, Den Haag

Telefoonnummer: 070 362 0828

Openingstijden: di t/m zo | diner

Website: www.restaurantzheng.com