HUG THE TEA | Matcha hotspot van ‘Matcha Sisters’

HUG THE TEA | Matcha hotspot van ‘Matcha Sisters’

HUG THE TEA stond alweer een tijdje op onze lijst om te bezoeken. Veel goede verhalen doen er de ronde over dit kleine schattige ‘Matcha Experience Centre’. Wij gingen langs bij de ‘Matcha Sisters’ en lieten ons alles vertellen de groene poederthee. In ons artikel vertellen we je alles over deze eerste Matchabar van Nederland gelegen in het populaire Haagse Hofkwartier.

HUG THE TEA

HUG THE TEA | Het concept

‘Matcha Sisters’ Claire en Lisa de Bruijn startten HUG THE TEA in 2015 als eerste Nederlandse Matchabar. Bestaande uit zowel matchawinkel als –bar. Inspiratie voor deze bar kwamen van succesverhalen van matchabars in New York en San Diego. Daar won inmiddels de biologische groene thee steeds meer aan populariteit. Ben je nou helemaal fan van deze groene thee, maar woon je niet in de buurt. De dames verkopen hun producten ook in de eigen webshop. De biologische matcha van HUG THE TEA komt rechtstreeks van theeplantages in het Japanse Kagoshima. Want als je kwaliteit wilt kun je het beste dicht bij de bron inkopen, aldus de dames. Ze gingen er nog niet zelf op bezoek, maar de leverancier kwam al meerdere malen naar Den Haag. Als je leverancier fan van je is doe je toch iets goed! Dat is toch gaaf?

HUG THE TEA | De Matcha

We hebben het al de hele tijd over matcha, maar wat is dat nou eigenlijk? Matcha is een groen poeder, gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats, waarbij de jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. Vervolgens wordt de thee vermalen tot een fijn poeder.

HUG THE TEA

Matcha bestaat al 900 jaar en bevat zes keer meer antioxidanten dan gojibessen en zelfs vijftig keer meer dan broccoli. De theesoort geeft een energieboost tot wel zes uur lang en is daarmee een perfect alternatief voor koffie. Nu weet je dus wat matcha is!


HUG THE TEA | Matcha experience

HUG THE TEA

Wat te eten en drinken bij het ‘Experience centre’ van Claire en Lisa? De menukaart is volledig gebaseerd op de Japanse matchathee: van matcha-latte en matcha-ijsthee tot huisgemaakte matchawafels en zelfs een compleet lunchplateau. ‘Your place to be’ als je lekker een kop thee wilt drinken, je ontbijt buiten de deur wilt nuttigen of op zoek bent naar een energie gevende lunch. Onze favorieten, want de kaart biedt veel keuze? Als we dan toch moeten kiezen dan gaan wij voor de matcha green smoothie bowl met vers fruit en diverse toppings, en de matcha waffles met vers fruit en ahoornsiroop. En onze favoriete snacks voor bij je matcha drank? De matchamacaron, matcha blondie en matcha chocolate bar. Ook lekker om thuis te eten als je lekker onderuitgezakt zit op de bank met een kop thee.

HUG THE TEA | Matcha hotspot

Wij schrijven HUG THE TEA met heel veel plezier bij op onze website, naast de andere Haagse hotspots. Dus ben je op zoek naar een knusse plek waar je lekker kunt ontwaken met een goede kop thee en wat energie gevende maaltijden. Je weet waar je moet zijn! En woon je nou niet in Den Haag en wil je toch kunnen genieten van het geen deze dames maken, kijk dan snel op hun webshop.

HUG THE TEA
VOORMALIG PAND HUG THE TEA – OUDE MOLSTRAAT

Gegevens HUG THE TEA

Adres: Papestraat 13, Den Haag

Telefoonnummer: 06 3871 0593

Openingstijden: ma t/m za | ontbijt, lunch & thee

Website: www.hugthetea.com