Ohana Poké & More | Sushiritto’s, poké bowls en meer

Ohana Poké & More | Sushiritto’s, poké bowls en meer

Vrienden Kok Yong Khaw en Berry Le maken de Prinsestraat nog een beetje hipper. De jongens die jarenlang de zwarte en witte brigade van all you can sushi restaurant Sumo versterkten besloten een jaar geleden een nieuwe uitdaging te zoeken. De poké bowl was niet iets nieuws voor de jongens. Ze zagen het al veel in Amerika, maar besloten in Nederland dit concept te starten toen ze zagen dat de Londenaren er zo fan van zijn geworden. Omdat Rotterdam de eerste poké bar van Nederland al had, besloten ze de Haagse binnenstad onveilig te maken. Na een lange zoektocht kwam hun ten gehore dat aan de Prinsestraat op korte termijn een pand vrij zou komen. Geen moment werd er getwijfeld en grepen deze kans met beide handen aan. Eind juni kregen ze de sleutel en 2,5 maand later staan wij hier de poké bowl en sushiritto van Ohana te proeven.

Interieur Ohana

Transparantie is een trend in de horeca die we al een tijdje zien. Daar hebben ze bij Ohana Poké & More dan ook goed gebruik van gemaakt. Het interieur is minimalistisch, bij binnenkomst komt een oase van rust over je heen. Wit, wit en nog eens wit met palmbladen en bloemen verwerkt in kleine details. Een lange witte bar met zorgvuldig uitgezochte producten trekt direct je aandacht. Grote platen hangen achter de bar met daarop diverse specials en een korte uitleg hoe je je eigen poké bowl of sushiritto kunt samenstellen. Ben je niet zo’n fan van de poké bowl of sushiritto, (niet dat wij dat geloven, maar goed) er wordt ook dimsum en sushi verkocht.


Rijst, rijst, rijst en vis

De jongens vertelden ons dat er bewust de keuze is gemaakt voor een ander type rijst. Niet de basis kwaliteit die wordt verkocht bij de all you can eat sushi restaurants, maar top kwaliteit rijst. Een goed gerecht begint bij kwaliteitsproducten, en deze visie is doorgetrokken in alles dat wordt verkocht bij Ohana. Verse vis, verse groenten en zelfgemaakte sausen, het resultaat is te gekke poké bowls en lekkere sushiritto’s. Oh, we vergeten bijna te vertellen dat als je geen zin hebt om op je fietsje de regen in te gaan je de gerechten ook kunt bestellen via Deliveroo en Thuisbezorgd.nl. Lekker eten voor de luie lekkerbek! Weer een nieuwe hippe hotspot in Den Haag en weer één aan de Prinsestraat. Verhuizen dan maar, zo dicht mogelijk naar deze straat!

Impressie


Gegevens Ohana Poké & More

Adres: Prinsestraat 18, Den Haag

Telefoonnummer: 070 737 0580

Openingstijden: di t/m zo | lunch & diner

Website: http://www.ohanapoke.nl