Bistro Mer | Klassiek Frans seafood restaurant

Bistro Mer | Klassiek Frans seafood restaurant

Wij gingen op bezoek bij een klassieke Haagse hotspot. Bistro Mer zit al ruim 35 aan de Javastraat Den Haag. Een concept waar alles draait om de klassieke Franse keuken met de focus op vis, schaal- & schelpdieren, waaronder heerlijke oesters. Wij begrijpen nu waarom hier al jaren vaste gasten dit restaurant keer op keer weten te vinden. Wil jij ook weten waarom? Lees dan snel verder.

Concept Bistro Mer

Bistro Mer

Bistro Mer is een waar familiebedrijf, 35 jaar geleden werd deze Franse klassieker opgericht door de ouders van huidige eigenaar Marcel. Het restaurant is gevestigd aan de Javastraat en is te herkennen aan de gave etalage vol met verse vis, schaal-en schelpdieren en de mooie klassieke Franse wijnen. Niet te vergeten, in de avond wordt ook de oesterkar naar buiten gerold. 

Zodra je binnenstapt bij Bistro Mer krijg je meteen het gevoel alsof je een restaurant in Parijs binnen stapt. Het art-deco interieur geeft een fijne tijdloze ambiance. Uiteraard mag in een visspecialiteiten restaurant een aquarium gevuld met kreeft en een gigantische king crab niet ontbreken. Verwacht hier geen hippe taferelen maar eigentijds en goed eten met klassieke Franse gastvijheid!

Eten bij Bistro Mer

Bistro Mer

Wat serveren ze nou eigenlijk bij Bistro Mer? De naam zegt het al. De Franse vertaling van Mer is zee, oftewel alles wat uit de zee komt kan je hier terugvinden op de menukaart. Van heerlijke verse oesters met een goed glas Champagne tot te gekke mosselen escargot-stijl. Maar ook klassiekers als kreeft en versgebakken coquilles. 

Sinds kort heeft Bistro Mer een zusje erbij, namelijk de Oestervriend. Geef jij binnenkort een feestje en zit je erover na te denken om oesters te serveren. Bedenk dan dat je uren in de keuken kunt gaan staan om deze zilte lekkernij te bereiden. Heb je nou geen zin om uren in de keuken te staan maar wil jij wel graag je familie of vrienden een verse oester serveren bij een goed glas bubbels? Dan is de Oestervriend het juiste bedrijf om te benaderen. De oesters worden vers bij je thuisgebracht, geopend en klaar om te eten. Wij gaan dit zeker onthouden voor ons volgende feestje. 

Klassieke Franse vis hotspot Den Haag

Bistro Mer

Ben je op zoek naar een restaurant met traditionele visspecialiteiten, heerlijke verse oesters en andere gerechten uit de zee die op klassieke wijze zijn bereid? Zoek dan niet verder en reserveer bij Bistro Mer. Marcel en collega’s laten je maar wat graag kennismaken met dit al 35 jaar oude restaurant. Wij zijn fan en daarom mag deze klassieke hotspot ook zeker niet ontbreken op onze lijst.

Oesterparty bij Bistro Mer

Bistro Mer

Vergeten we bijna te zeggen dat Bistro Mer sinds kort ook oesterparty’s organiseert. 4-gangen bestaande uit diverse bereiden van oesters. Flink wat versiering in het restaurant en een DJ voorin bij het aquarium. Oftewel, oesters, muziek en Franse gastvrijheid, klinkt als een gaaf feestje toch? 

Bistro Mer

Gegevens Bistro Mer

Adres: Javastraat 9A, Den Haag

Telefoonnummer: 070 360 7389

Openingstijden: ma t/m zo | lunch & diner

Website: https://bistromer.nl