7 X SNACKEN IN DEN HAAG

7 X SNACKEN IN DEN HAAG

Den Haag staat bij de foodies inmiddels wel bekend als friet hoofdstad van Nederland. Diverse topchefs hebben Den Haag uitgekozen als stad om te snacken. Ook een aantal lokale ondernemers hebben één snack uitgekozen, deze geperfectioneerd en een compleet concept omheen gemaakt. Ook wij zien niet vies van een goede snack, daarom een lijstje met onze favoriete snack hotspots in Den Haag.

Frites Atelier – Amsterdam

Wat een gaaf nieuws was het een jaar geleden toen we hoorden dat Sergio Herman zijn nieuwe haute friture concept als eerste zou gaan lanceren in Den Haag. Culinaire frieten voor de echte lekkerbek. Omdat we echt niet konden wachten zijn we direct in de openingsweek gaan proeven. Snackbar? Niet echt. Pure gastvrijheid, “vet” interieur en te gekke frieten. Je moet er wel wat voor over hebben want ze zijn uiteraard niet de goedkoopste, maar hier ga je natuurlijk ook niet vanuit als je een gerecht van Sergio gaat eten. Wij kozen voor de ‘Saison Speciale’ met tomaten kruiden, Parmegiano, limoen en basilicum, culinair gerechtje hoor. Als je er dan toch wat bij moet drinken dan maar de huisgemaakte ijsthee, lekker fris bij zo’n vette hap. Wij zijn trouwens fan geworden van de te gekke servetjes, we zouden ze bijna gaan sparen! Al met al een absolute aanrader en hij hoort dan ook zeker in ons lijstje thuis.

Het kroket loket

Een concept waar alleen maar kroketten worden geserveerd. Nee je hebt niet alleen de keuze uit rundvlees en een kalfskroket. Naast de kroket van de maand staan er maar liefst negen op de kaart! Variërend van een groente kroket, garnalen kroket tot een truffel bospaddestoel kroket. Omdat kiezen moeilijk is kozen wij voor de rundvlees, peking eend en pulled pork. Die laatste is toch wel echt onze favoriet, niet omdat het pulled pork is, maar wat een smaak! De zelfgemaakte mayo’s zijn trouwens ook echt te gek. Jammer dat ze niet open zijn tot middennacht dan kropen we in het weekend van de Oude Molstraat even naar binnen in deze krokketten hotspot.

Friet District

Een sterrenrestaurant in Rijswijk en een frietconcept in Den Haag, en inmiddels ook Delft. Naast de culinaire frieten, staat hier ook een goede hamburger op de kaart, een smakelijke saté, een hotdog en drie kroketjes. Stuk voor stuk lekkere snacks en echte guilty pleasures. Lekker daarbij zijn ook de milkshakes of een bolletje ambachtelijk schepijs na. Een lichte zaak met minimalistische inrichting, ziet er goed uit Niven! Als je even de tijd hebt kun je lekker plaatsnemen achterin de zaak om te genieten van je friet en kun je een kijkje nemen in de keuken hoe de verse frieten worden gesneden en gefrituurd. Een aanwinst voor de Prinsestraat, de straat die er alleen maar leuker en leuker op wordt.

Pierogies – MingleMush

Pierogies is één van de 15 foodstands in MingleMush met een voor Nederlandse begrippen nieuwe culinaire snack, de Pierogie. Ook wel de Oosterse dumpling genoemd. Een deeghapje (dumpling) dat wordt gegeten met diverse vullingen zoals spinazie en feta, gekruide aardappelpuree met kaas, champignons en bijvoorbeeld vlees of vis. Geserveerd met diverse toppings, van crème fraîche, gebakken uitjes, spekjes en bosui tot een lekker stukje gekruide kip. Wij hebben er inmiddels al een paar mogen proeven en komen iedere keer weer graag terug. Sandra en James weten hoe ze deze nieuwe snack aan de man & vrouw moeten brengen. Wij waren blij verrast met dit voor ons nieuwe gerecht, een absolute aanrader. Lekker voor zowel tijdens de lunch, als snack of als volledige maaltijd gedurende het diner.


Dapp Frietwinkel

Ook pas sinds vorig jaar in Den Haag is Dapp Frietwinkel. In 2015 won de Utrechtse vestiging van deze snacktoppers nog de AD-friettest. Dan moet je friet wel het bezoeken waard zijn. En dat is het zeker, de entourage is goed, een fijne groentekroket en de friet is echt lekker. Leuk detail zijn de tafeltjes op de verhoging achterin de zaak. Hier zitten kleine vierkante gaten in, bedoeld om je puntzak friet in te zetten. Zo kun je lekker op je gemak gaan eten. Ook super handig is het bakje bovenop je puntzak friet, saus lekker apart en niet vol over je frieten. Ach ja smaken verschillen, zo heeft Stéphanie de saus het liefst apart en mogen de frieten bij Bram wel zwemmen in de saus. Ook Dapp Frietwinkel mocht niet ontbreken op ons lijstje.

The Rough Kitchen

Een echte man heeft als favoriete snack toch het liefst een grote houten plank gevuld met vlees van de barbecue. Ben je hier naar op zoek? Pak dan zo snel als je kan tram 9 naar Schevingen, ren de Pier op en neem plaats op het terras van de The Rough Kitchen. Bij het concept van Jord Althuizen (bbq-topper van Nederland) en Marcus Polman (Jurylid van Masterchef) draait het puur en alleen maar om de bbq. Van kippetjes, pulled pork tot malse ribbetjes, hier kun je als vleesliefhebber ongegeneerd vlees eten met je handen. De keuze is reuze, ga daarom voor één van de proeverij plateau’s zodat je het merendeel hebt geproefd. Bram vond dat deze hotspot in Scheveningen niet mocht ontbreken op onze lijst met snacken in Den Haag.

Bram Ladage – Snacken in Den Haag

Als laatste maar zeker niet de minste, zijn de lokale heroes van Bram Ladage. Niet meer weg te denken uit Spuistraat, zeker niet na de metamorfose, waardoor de zaak niet onder doet voor andere hip friet concepten. Het loket is en blijft toch één van onze favoriete plekken om een frietje te halen. Welke sterrenchef zich ook in Den Haag gaat vestigen met een nieuwe frietzaak, wij blijven gaan voor de goudbruine frieten en royaal geserveerde sauzen van Bram. Misschien, heel stiekem ook wel omdat het een naamgenoot is!