HanTing Cuisine | Culinaire Aziaat met Franse twist

HanTing Cuisine | Culinaire Aziaat met Franse twist

HANTING IS BEGIN 2018 VERHUISD NAAR BEJING. HAN JI HEEFT HET CONCEPT EN DE NAAM VAN HET NEDERLANDSE RESTAURANT GEWIJZIGD IN RESTAURANT ZHENG – OPENING JULI 2018.

Aan de Prinsestraat in Den Haag zitten vele horecapareltjes, HanTing Cuisine is er daar één van. Chef Han en zijn vrouw Ting, naar wie het restaurant vernoemd is, combineren de 5.000 jaar oude kennis van de Chinese Voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken en Franse smaken. Bij dit restaurant draait het niet alleen om verfijnde gerechten, maar ook om de filosofie van bewust eten. Het restaurant is overigens bekroond met een Michelinster.

Interieur van HanTing Cuisine

De inrichting van HanTing is geheel in Oosterse stijl. Zoals de gastvrouw ons wist te vertellen is het interieur opgedeeld in drie verschillende delen. Zo heb je het traditioneel gedeelte met grote, in Chinese stijl ontworpen schotten, een wat meer industrieel deel en een basic gedeelte met diverse lampionnen boven de tafels. Iedere plek heeft zo zijn eigen charme, wij hebben 3,5 uur mogen vertoeven onder de Chinese lampionnen.

5 Seasons Menu

Een mooie introductie van deze – voor Nederlandse begrippen – unieke zaak. Maar wat hebben we gegeten? In juni 2017 lanceerde Han Ji zijn speciale ‘5 Seasons Menu’. Een menu gebaseerd op de vijf Chinese seizoenen. Vijf? Ja vijf, namelijk de lente, zomer, nazomer, herfst en winter. Vijf verschillende seizoenen dus, vijf verschillende gerechten, allen met een eigen kleur. Dan zal dit ongetwijfeld aangevuld worden met een mooi wijnarrangement? Nee, er is een speciaal theemenu ontwikkeld. De thee wordt aangevuld met Chinese kruiden en past zodoende perfect bij de gerechten. De kruiden zijn gebaseerd op de kennis en ervaring van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In China wordt thee, net als voedingsmiddelen, niet alleen gezien als voeding maar ook als medicijn. Een absoluut bijzondere ervaring!


Hippe hotspot

Kan een Michelinsterren zaak ook een hippe hotspot zijn. Naar onze mening, absoluut wel. HanTing Cuisine is oprecht een bijzondere ervaring. 3,5 Uur lang genieten van de lekkerste gerechten met bijpassende theesoorten. De hele beleving, waarbij alles is gebaseerd op de Chinese voedingsleer geeft een extra dimensie aan je avondje uit. Dus ben je opzoek naar een bijzondere eetgelegenheid in Den Haag of wil je ergens eten dat anders is dan het gemiddelde restaurant, HanTing Cuisine is jouw hippe hotspot in Den Haag.

Impressie


Gegevens HanTing Cuisine

Adres: Prinsestraat 33, Den Haag

Telefoonnummer: 070 362 0828

Openingstijden: di t/m zo | diner

Website: http://www.hantingcuisine.nl/