Gastrovino La Liguria | Sluiswachtershuis Scheveningen

Gastrovino La Liguria | Sluiswachtershuis Scheveningen

19 december 2020 – Een horecazaak openen tijdens de grootste crisis die de horecabranche ooit heeft gevoeld, doe je alleen maar als je van hele goede huize komt. Met ‘Gastrovino La Liguria’ denkt ondernemer Damiano Piacenza zo’n ijzersterk concept in handen te hebben, een gloednieuwe winkel, traiteur en restaurant in één. Van de pastamachine waar de lasagnebladen, gevulde pasta en pasta in allerlei vormen vers uitrollen tot de grill waar verse vis uit de lokale haven, vlees en groenten worden bereid. De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria is compleet ingericht om bezoekers te voorzien van een ultiem smakenpaillet in de winkel óf thuis. De feilloze overloop van horeca in retail moet nog even op zich wachten tot de maatregelen het toelaten, maar iedereen die deze decembermaand thuis een feestelijke en culinaire twist wil geven, is nu al welkom in de winkel in het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen.

Optimale smaakbeleving

Gastrovino La Ligiuria

De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria is compleet ingericht om gasten te voorzien van een optimale smaakbeleving. Je kunt hier ambachtelijke wijnen en delicatessen zowel proeven als meenemen en laten bezorgen aan huis. Met een ruim assortiment aan Italiaanse delicatessen en exclusieve wijnen waant men zich deze winter aan de Italiaanse kust. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lokale producten, zoals de historische Jacobus Toet Kaviaar en Royal Zalm. De gastheren, productspecialisten en wijnsommeliers staan gasten met liefde te woord om de kennis over internationale producten over te brengen. Zowel in de winkel als in de workshop-ruimte op de eerste verdieping en thuis.

Medeoprichter Damiano Piacenza vertelt: “Gastrovino staat voor retail met een horecagedachte. Alles wat je hier kunt proeven, kan je ook meenemen naar huis. We willen onze gasten zo goed en persoonlijk mogelijk van dienst zijn. Zo hebben we geen kassamedewerker, maar een gastheer. We voorzien gasten niet van producten, maar van een gastronomische beleving.” Dit blijkt tevens uit het feit dat de sommeliers en bediening aan huis kunnen komen om de thuisbeleving tot een hoger niveau te tillen.

Pand met allure

Gastrovino La Ligiuria

In het verbouwde monumentale pand worden gasten niet alleen geïnspireerd door smaken, maar ook door het stijlvolle interieur. Ontwerpster Ann Piacenza heeft gebruik gemaakt van strandelementen, zoals koraalmarmer en de kleuren zeeblauw en mergelwit. De oude details van het pand, zoals de authentieke balken en de Italiaanse terrazzo vloer, geven de horecagelegenheid een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher is toch wel de wijntap waar gasten middels een speciale pas wijn kunnen tappen. Al met al is het de ideale plek waar men rustig kan proeven, winkelen, kook- en wijncursussen kan volgen en straks ook kan tafelen.

Over Gastrovino La Liguria Sluiswachtershuis Scheveningen

Het is inmiddels drie jaar geleden dat La Liguria de strijd om de verkoop van het historische Sluiswachtershuis in Den Haag won. De beoogde koper moest een horecaondernemer zijn met een goed verhaal. De winnaars, tevens eigenaren, Damiano Piacenza, Chris Brosius, Winston van Eijkelenborg en Menno Lieuwens hebben hun droom inmiddels verwezenlijkt en verwelkomen gasten vanaf vandaag bij Gastrovino La Liguria in de haven van Scheveningen.

Informatie Gastrovino La Liguria

Website: www.gastrovinolaliguria.nl
Adres: Kranenburgweg 201, 2583 ER Den Haag