El Mercat Den Haag | Spaans op z’n best

El Mercat Den Haag | Spaans op z’n best

El Mercat, de plek in Den Haag waar je direct het gevoel hebt een Spaans restaurant binnen te stappen. Op zoek naar een hotspot waar de Spaanse gastronomie je meeneemt vanaf het moment van reserveren? Bij El Mercat staat een unieke ervaring op je te wachten.

Spaanse gastronomie bij El Mercat

El Mercat Den Haag

Hier smelten de oude en nieuwe Spaanse keuken samen. Marijn & Guillermo werken met passie aan een van de beste Spaanse concepten in Den Haag. De passie van beide vind je onder andere terug in de verse gastronomische gerechten. Chef kookt uitsluitend met de beste producten. Zo is er dagelijks contact met de leveranciers en wordt chef Guillermo op de hoogte gehouden van nieuwe producten die dezelfde dag nog geleverd worden. De beste leerschool die Guillermo kon krijgen was in zijn tijd bij het Spaanse El Bully, voormalig beste restaurant van de wereld.

 

El Mercat Den Haag

Spaans sharing concept

Het concept van eten en drinken is simpel, op z’n Spaans sharen. De beste manier om zoveel mogelijk Spaanse gerechten te nuttigen en de keuken van Guillermo ter ervaren. Je kunt hier à la carte bestellen of de keuze van de gerechten overlaten aan Marijn en Guillermo. Veel gerechten worden op de dag zelf nog bedacht en bereidt. Afhankelijk van wat er vers binnenkomt krijg je dus de meeste verse gerechten. Al met al kun je bij El Mercat terecht voor het authentieke Spaanse recept, vaak gestoken in een nieuw jasje.

El Mercat Den Haag
Marijn & Guillermo tijdens een Sherry-proeverij

Interieur met een verhaal en historie

De inrichting van El Mercat ademt de geschiedenis van het restaurant. Overal op de muur hangen notities van wijnmakers, foto’s van vaste of unieke gasten en andere bijzondere items. In dit restaurant kwamen al meerdere Spaanse wijnmakers kijken en ervaren hoe er wordt gewerkt met hun wijnen. Hier ga je naartoe om oude herinneringen op te halen of om nieuwe te creëren. Dit alles in hartje Den Haag aan de Hooikade.

El Mercat Den Haag


GEGEVENS EL MERCAT

Adres: Hooikade 4, Den Haag

Telefoonnummer: +31(0)70 785 1351

Openingstijden: wo t/m zo | borrel & diner

Website: https://www.elmercatdh.nl