Cottontree City by Dimitri | Sfeervolle Haagse stadsbistro

Cottontree City by Dimitri | Sfeervolle Haagse stadsbistro

Cottontree City is een moderne stadsbistro met betaalbare, eerlijke en smaakvolle gerechten gelegen op het sfeervolle Lange Voorhout in het Museumkwartier waar kok Dimitri Heinrichs met zoveel mogelijk seizoens- en streekproducten kookt.

Cottontree City geen voor-, tussen- of hoofdgerecht

Cottontree City
© Casper Cavado

Cottontree City voert een menukaart zonder onderscheid tussen voor-, tussen- en hoofdgerechten. De gerechten, afgestemd op het seizoen, variëren van gestoofde sukade van hert tot gegrilde dorade. Daarnaast is het ook mogelijk om een ‘menu de chef’ met minimaal drie en maximaal zes gangen te bestellen. Gerechten die de afgelopen jaren veelvuldig op de kaart hebben gestaan (Klassiekers) zijn er nog steeds en kosten allemaal € 24,-.

“Wij hebben sinds kort een vegetarisch gerecht toegevoegd aan ons menu. Normaliter konden gerechten besteld worden met kleine aanpassingen maar omdat de vraag naar vegetarisch eten steeds groter werd hebben wij onze menukaart hierop aangepast.”

Geschiedenis Cottontree City

Cottontree City
© Casper Cavado

In de tijd van ‘Le Bistroquet’ was het de Haagse fotograaf Theo Meijer die er de beroemde foto maakte van politicus Hans Wiegel. Tegenwoordig staat het restaurant onder leiding van Dimitri Heinrichs en partner Manon Heinrichs-Hemmink. Hij, ooit begonnen als souschef met een grote passie voor koken. Zij, afkomstig uit de financiële sector met een oog voor details. Het is altijd een droom van hen geweest om samen een restaurant te openen.

Cottontree City gelegen aan het Lange Voorhout

Cottontree City
© Casper Cavado

Het Lange Voorhout is misschien wel een van de bekendste straten van Den Haag en laat dat nou net de locatie zijn waar deze moderne stadsbistro te vinden is. Omringd door de voormalige ambassade van Amerika en het Escher museum is het restaurant met de knalrode voorgevel haast niet te missen. Cottontree City heeft binnen plaats voor ruim 50 gasten en beschikt in de zomermaanden over een terrastent met een prachtig uitzicht. Het interieur kenmerkt zich door een mix van kunst aan de muur, het rode meubilair en de ronde banken. Het restaurant straalt een rustige en aangename sfeer uit dat uitstekend past bij de locatie.


Gegevens Cottontree City by Dimitri

Adres: Lange Voorhout 98, Den Haag

Telefoonnumer: 070 360 11 70

Openingstijden: Ma t/m za | lunch, borrel & diner

Website: https://www.cottontree.nl/