4 X SHARED DINING DEN HAAG

4 X SHARED DINING DEN HAAG

Ben jij als vriend, vriendin, broer, zus, zoon of dochter gul ingesteld? Ook als het gaat om eten? Dit zijn de hotspots in Den Haag waar je alle gerechten lekker met elkaar kunt delen! Of het nu gaat om je voor-, hoofd- of nagerecht, het enige dat echt voor jezelf is, is je glas wijn.

Jamey Bennett | Shared dining

Nog zo’n leuke hotspot op Plaats, Jamey Bennett. Gelegen op hetzelfde plein als Palmette. Plaats is overigens in de zomer een absolute must visit! Maar goed dat terzijde. Bij Jamey Bennett staat de kaart vol met de meest uiteenlopende gerechten, geïnspireerd op keukens van over de hele wereld. Onze favorieten, toch wel de gerechtjes afkomstig van de Mibrasa houtskool oven, te gek. Bestel zoveel gerechten als je wilt en laat ze in verschillende etappes uitserveren. Het enige wat je nu moet doen is de helft van ieder bordje afstaan aan je tafelgenoot, lastig genoeg als je het ons vraagt.

SALT Coastal Bistro, Scheveningen

Maar dit restaurant is toch gelegen in het Bilderberg Europa Hotel? Jazeker, maar het is een restaurant dat op zichzelf staat. Je bent hier meer dan welkom, ook als niet hotelgast. En dat gebeurd steeds vaker. De chef, Michel van Dijk, is afkomstig van De Kersentuin in Amsterdam. 10 jaar lang was hij sous-chef, voordat hij het sharing concept naar Scheveningen bracht. Het leuke in dit restaurant is dat alle voor- en hoofdgerechten als ‘tasting’ (halve portie), normaal of ‘sharing’ (anderhalve portie) te bestellen zijn. Voor welke portiegrootte ga jij?Club Vers

Chef Jason en eigenaresse Sara hebben de menukaart sinds kort veranderd naar het populaire shared dining concept. Alle gerechten op de kaart zijn bedoeld om gezellig aan tafel te delen, de “nieuwe” tapas. Als je net als ons gaat voor dit menu wordt je tafel gedurende de avond gevuld met maar liefst zes verschillende gerechten. Beginnend bij te gekke oesters, met frambozen ceviche, onze absolute favoriet! Zowel zoet, zuur als ziltig, te gek. Maar ook gerechten als tonijn tartaar met gefrituurde sushi-rijst, gebakken gamba’s met groenten, pruttelend geserveerd in een pan op tafel. Voor de echte culinaire doe-het-zelvers is er de dorade geserveerd in en zoutkorst. Even knutselen aan tafel en een sappige witvis verschijnt onder de dikke laag zout, delen maar!

UMAMI by Han

Het laagdrempelige concept van sterrenchef Han Ji. Han is bekend van het beste Aziatische restaurant van Nederland, HanTing Cuisine. UMAMI by Han staat voor hoge kwaliteit maaltijden voor een kleine prijs. Bij Han zijn gerechten niet gewoon bij elkaar geraapte ingrediënten. Nee hier draait het om innovatie, kwaliteit en gezondheid. Dit alles met de extra smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter, umami. De vijfde basissmaak afkomstig uit Japan, umami staat voor ‘heerlijke smaak’. Dat beloofd dus wat. Bij het ‘social menu’ krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld waarbij je twee gerechten kunt kiezen per gang. Hoe leuk is het als je deze gerechten ook nog eens gaat delen met je tafelgenoot? Maar liefst twaalf verschillende gerechten schieten zo op één avond aan je voorbij. Wij vinden het leuk.

Impressie