Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet op de Parade

Wanneer

7 juli 2023 - 23 juli 2023    
Hele dag

Waar

De Parade
Westbroekpark, Den Haag

Hendrick's komkommerkabinet Den Haag

Vanaf 7 juli trekt het roemruchte en veelbesproken komkommermuseum van Hendrick’s Gin opnieuw mee met theaterfestival de Parade. Vorig jaar vonden de twee partners elkaar voor het eerst in een wonderbaarlijke liefde voor alles wat ongewoon is. Zoals het gaat met spreekwoordelijke liefde, roestte de affectie niet. Dit jaar exposeren de Parade en Hendrick’s Gin een vernieuwde collectie van uitzonderlijke komkommers in Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet. De groene museumstukken (en een daarbij geserveerde wonderbaarlijke dorstlesser) zullen te zien zijn in Den Haag.

De Parade is het reizende theaterfestival van Nederland en ook dit jaar transformeert de Parade stadsparken in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam tot festivalterrein met muziek en optredens van o.a. Sanne Wallis de Vries, Rundfunk, Eran Ben Michael, REINDIER, Conny Janssen Danst, Gavin-Viano, Kim Karssen, De Literaire Boyband en Laura van Dolron. En Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet! Geen beeldengalerijen of oude meesters in dit markante museum. Het komkommerkabinet vertoont een vernieuwde collectie van badderende, dansende en zingende komkommers als museumstukken. Lady Cucumba treedt op veler verzoek weer op met een nieuwe hit, terwijl de nog nooit vertoonde peepshow van Madame Cucumber het publiek mogelijk rode konen bezorgt. En wie wil weten wat de toekomst in petto heeft, doet een beroep op de wijsheden van Hendrick’s curieuze waarzegger.

“De Parade is een sprookjesachtige plek waar je kunt verdwijnen in een wereld van muziek en theater. Een uniek festival. En daar voelde ’s werelds meest ongewone gin zich vorig jaar meer dan thuis. En de museumstukken uit Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet al helemaal! Dit jaar zijn we daarom terug met nieuwe curieuze komkommers. En minstens zo ongewone drankjes voor wie de juiste route bewandelt.”

Buiten dat bezoekers zich kunnen vergapen aan komkommerige kunststukken, is Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet opnieuw ook een plek om de dorst te lessen. Voor wie de juiste route wandelt worden de museumstukken vergezeld door een verfrissende gin-tonic met infusies van roos en komkommer. Wie tijdens de zinderende zomerdagen van de Parade de curiosa liever overslaat en het bij de voorstellingen houdt, bestelt een Hendrick’s Gin & Tonic bij één van de openbare bars van het festival.

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet is 7 juli t/m 23 juli te zien in Den Haag. Kaarten zijn via de website van de Parade te boeken. Apart reserveren voor Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet is niet nodig. Let op! Alpaca’s zijn ook dit jaar helaas niet welkom in het komkommermuseum nadat een van de museumstukken tragisch werd opgegeten tijdens een eerdere expositie.