The Court Den Haag | Spirits of Justice in stad van Vrede & Recht

The Court Den Haag | Spirits of Justice in stad van Vrede & Recht

Bij deze Haagse hotspot word je niet veroordeeld voor het drinken van een klassieke cocktail. The Court (ofwel De Rechtbank) opende in de zomer van 2018 haar deuren. De Italiaanse eigenaar Francesco ging in de leer bij de beste bartenders van Europa om vervolgens zijn droom te kunnen verwezenlijken aan het Groenewegje in Den Haag. Wij gingen proeven en beleven om deze hotspot bij te kunnen schrijven op onze lijst!

The Court Den Haag

Concept The Court

Een cocktailbar met alle details van een rechtbank. Van het wetboek (de menukaart), de getuigenbankjes tot Lady Justice. Direct bij binnenkomst valt er een soort van rust over je heen. De blauwe kleuren en luxe details, waaronder het gave Versace behang geven deze Haagse cocktailbar de allure die je mag verwachten van een Italiaanse ondernemer met stijl. Leuke details als je bij The Court cocktails gaat drinken is de bar, gemaakt in de vorm van de bank waar Amerikaanse rechters het recht uitspreken. Uiteraard kan de houten hamer niet bij ontbreken, dus geniet maar drink met mate. Voor je het weet word je berecht door een bartender, wel een leuke ervaring!Vergeten we bijna te zeggen dat deze hotspot ook nog beschikt over een terrasboot. Dus ook op zomerse dagen, en die hebben we nog wel eens, is het hier goed vertoeven. The Court is trouwens makkelijk te vinden, het zit namelijk tegenover het alom bekende biercafé De Paas.

The Court Den Haag

The Court Cocktails

De cocktails op de menukaart zijn niet zomaar bedacht. Francesco heeft volledige concepten bedacht rondom de klassieke cocktails. Iedere cocktails is een artikel uit het wetboek, achter het artikel schuilt een volledig verhaal die Francesco je maar wat graag vertelt. Eén van deze gave cocktail-concepten is Art. 6 – Film Rights (Popcorn in the dark). Een cocktail gemaakt op basis van, blend whisky geinfuseerd met popcorn, ahorn koffie siroop en “copyright” bitters. Een filmavond in een cocktailglas, dat smaakt net zo lekker als het klinkt.

The Court Den Haag

Cocktails Den Haag

Wij zijn begonnen met The Hague Hip Hotspots vanuit de overtuiging dat Den Haag steeds meer gave hotspots krijgt. Zo ook cocktailbars, waar het nachtleven langzaam verdween uit het Haagse, komt deze nu langzaam weer terug. Zo schreven wij al eerder over The Five Points Bar, ook zo’n gave cocktailbar waar kwaliteit voorop staat. The Court Den Haag is hier een mooie toevoeging op. Wij hopen dan ook dat deze trend zich blijft doorzetten. Gaaf toch als we straks niet meer kunnen kiezen uit al die hotspots. Wij schrijven The Court Den Haag maar wat graag bij op onze lijst met cocktail hotspots in Den Haag.

The Court Den Haag


Gegevens The Court

Adres: Groenewegje 115, Den Haag

Telefoonnummer: 070 737 0800

Openingstijden: di t/m za | borrel

Website: www.thecourt.eu