Chiapas Taco Cartel | Streetfood 2.0 in Den Haag

Chiapas Taco Cartel | Streetfood 2.0 in Den Haag

Liefhebbers van de Mexicaanse keuken opgelet! Chiapas Taco Cartel is de ideale hotspot voor een ontdekkingstocht door de Noord Amerikaanse keuken. De combinatie van Mexicaans streetfood, verassende cocktails en explosieve smaken bezorgde ons een geslaagde avond. Benieuwd naar meer? Lees hieronder alles over het hippe restaurant in Den Haag.

Robin Tesink startte in 2016 de eerste vestiging van Chiapas Taco Cartel in Amsterdam. Een jaar later, in 2017, werd hun tweede vestiging bij ons in de hofstad geopend. Het restaurant is gevestigd in het midden van de culinaire Prins Hendrikstraat en is makkelijk bereikbaar; parkeren kan voor de deur en de trams stoppen vlakbij. Wij gingen langs om kennis te maken met de hotspot en werden positief verrast.

MEXICAANS INTERIEUR MET ZUIDERS TEMPERAMENT

Wie het restaurant van binnen goed bekijkt waant zich al snel in een warme en temperamentvolle omgeving. Kenmerkend voor het interieur zijn de cactussen, illustraties van de Mexicaanse surrealistische kunstschilderes Frida Kahlo en felblauwe sofa. De inrichting straalt een rustige en aangename sfeer uit dat uitstekend past bij de locatie. Dineren is zowel binnen als buiten mogelijk en kan hier zeven dagen in de week. Dat het restaurant ook succesvol is in bezorgen werd duidelijk tijdens ons bezoek; de bezorgers stonden rond etenstijd continu voor de ingang te wachten op hun bestellingen.

STREETFOOD GERECHTEN

Bij Chiapas Taco Cartel vind je namen als ‘meggplant’ en ‘crunchy chicken’ op het menu. In het restaurant kun je genieten van de meest uitlopende gerechten waarbij rekening is gehouden met vegetariërs en veganisten. Wil je liever van alles wat proeven dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een ‘burrito’ of ‘taco tasting’ menu te bestellen. Voor kinderen is er een ‘kids’ menu bestaande uit onder andere een ‘taco el nino’. Zelf aten wij op aanraden van vestigingsmanager Diara Fall vooraf pescaditos en bestelden wij meerdere hoofdgerechten om samen te delen.

COCKTAIL THURSDAY BIJ CHIAPAS TACO CARTEL

Elke donderdag kosten de cocktails bij Chiapas slechts 5 euro per stuk. Op de drankenkaart vind je maar liefst 14 verschillende cocktails uiteenlopend van een klassieke Margarita tot Moscow Mule.

Al met al kunnen wij concluderen dat Den Haag er een nieuwe hotspot bij heeft voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken. Ben je nog op zoek naar een knus restaurant waar je uitgebreid kunt dineren en kennis kunt maken met deze zonnige gerechten? Reserveer dan snel een tafel en laat je verrassen door Diara en haar keukenbrigade.


Gegevens Chiapas Taco Cartel

Adres: Prins Hendrikstraat 105, Den Haag

Telefoonnummer: 070 737 0851

Openingstijden: ma t/m zo | diner

Website: www.taco-cartel.comerror: Content is beveiligd!