SALT Coastal Bistro | Zout in hoofdrol bij hotspot Scheveningen

SALT Coastal Bistro | Zout in hoofdrol bij hotspot Scheveningen

In november 2018 kwam deze Scheveningse hotspot nieuw binnen in de Lekker 500. Deze lijst bestaat uit de 500 beste restaurants van Nederland. Genoeg reden voor ons om bij SALT Coastal Bistro te gaan eten.

Concept SALT Coastal Bistro

SALT Coastal Bistro

Het restaurant is gelegen in het Bilderberg Europa Hotel, op exact 198 stappen van het strand. Het concept is simpel, tasting & sharing. Dat betekent dat alle gerecht, zowel de voor-, als hoofdgerechten besteld kunnen worden in een halve portiegrootte, een soort tasting hapje. Je kunt ook kiezen voor een normale portie of anderhalve portie. Die laatste is bedoeld om te kunnen delen met je tafelgenoot. Alhoewel wij ons ook voor kunnen stellen dat deze voor de grootte eter ook uitermate geschikt is.Het woord zout zit al in de naam, dit vind je dan ook terug in het gehele concept. Zo is er een zoutwand waar maar liefst 70 verschillende zoutsoorten uitgestald staan. Chef Michel van Dijk, voormalig souschef van sterrenrestaurant De Kersentuin, kook maar wat graag met deze zoutsoorten.

Eten & drinken bij SALT Coastal Bistro

SALT Coastal Bistro

Wat eet en drink je hier zoal? We vergaten bijna te vertellen dat SALT Coastal Bistro ook nog een hele gave bar heeft. Bij deze hippe hotelbar kun je prima vertoeven voorafgaand aan het diner, maar is ook zeer geschikt voor een lekkere afzakker. Bijvoorbeeld na een wandeling op het strand.

De bartenders serveren hier diverse huisgemaakte infusion cocktails. De basis van deze cocktails begint bij het infuseren van vodka’s. Zo zijn er infusion vodka’s met diverse kruiden, specerijen of lokale producten als Haagse hopjes. Dus ben je op zoek naar een cocktail die je niet snel bij de doorsnee bar kunt vinden, dit is de hotspot waar je zijn moet.

SALT Coastal Bistro

Genoeg over de cocktails, wat kun je hier eten? Op de menukaart vind je een mooie selectie van verse lokale vissoorten en mooie stukken vlees. De keuken laat zich het beste omschrijven als Frans met Aziatische invloeden. Dit vind je vooral terug in de zoet/zure smaken. Wij raden het aan om meerdere gerechten te bestellen en deze lekker met elkaar te delen.

SALT Coastal Bistro Scheveningse hotspot

SALT Coastal Bistro

Het is niet voor niets dat dit restaurant nieuw is binnengekomen in de Lekker 500. Wij hebben hier heerlijk gegeten, het zout dat je overal terugziet is een gave toevoeging op de beleving. Dus ben je op zoek naar een hotspot in Scheveningen, omdat je net lekker hebt gewandeld of omdat je toch al in het Bilderberg Europa Hotel sliep. Ga ‘tasten & sharen’ bij SALT Coastal Bistro, het is zeker de moeite waard.


Gegevens SALT Coastal Bistro

Adres: Zwolsestraat 2, Scheveningen

Telefoonnummer: 070 416 9595

Openingstijden: ma t/m zo | borrel & diner

Website: https://www.bilderberg.nl/