La Tapa | Pinchos & Bar

La Tapa | Pinchos & Bar

De Spaanse sfeer bij Haagse hotspot La Tapa is absoluut een bezoek waard. Afgelopen juni opende aan de Torenstraat na vele maanden verbouwing dit Authentieke Spaanse restaurant. Tapas en Pinchos op z’n best, wij mochten proeven en doen dit graag nog zo vaak mogelijk over.

Cesar, eigenaar van deze hotspot en inmiddels alweer vijf jaar woonachtig in Nederland is een gastheer pur sang. Zijn Engels met Spaanse tongval maakt de zaak op een of andere manier nog sfeervoller. Maar goed, wat eet je hier en waarom moet je juist hier je tapas gaan eten?

Tapas bij La Tapa

Een Spaanse eigenaar afkomstig uit Granada en een chef-kok afkomstig uit Venezuela. Een mooie mix van Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden. En dat dit en gewone chef is blijkt als we de eerste tapasgerechten voorgeschoteld krijgen. Wat een smaken, zo proefden wij de Spaanse keuken nog niet in Nederland. De chef heeft jarenlang gewerkt bij diverse sterrenrestaurants in Spanje en weet dus van de hoed en de rand. Als we aan Cesar aangeven dat de Alioli te lekker is, lacht hij ons aan en vertelt hij, met zijn Zuid-Europese temperament dat alle gerechten vers worden gemaakt. Van de alioli tot en met de Spaanse wentelteefjes, stuk voor stuk vers gemaakt.


Aanraders voor als je hier gaat eten? Laat je verrassen, zo’n beetje alles wat wij hier proefden is vol van smaak en vers bereid door een chef met een passie. Even kort wat we aten, brood met tomatensaus en alioli, gamba’s in knoflook en olijfolie, kabeljauw beignets, gegrilde octopus met krokante panceta iberaca en aardappel schuim, wentelteefjes met caramelsaus en kooksroom, cheesecake van manchego kaas en donkere chocolade brownie in een chocoladesaus. Vol is vol en dat waren we. Wat je er het beste bij kunt drinken? Het Spaanse bier afkomstig uit Granada of natuurlijk een Sangria, beide een goede keuze.

La Tapa Spaans interieur

Maandenlang werkten familie en vrienden samen om een stukje Spanje naar Den Haag te halen. Kleurrijk, sfeervol met rauwe stenenmuren, gekleurde houten accenten en een mooie open keuken. Gemaakt zodat je goed kunt zien hoe hard er gewerkt wordt aan onze nieuwe favoriete gerechten. En bij één zaak zal het naar alle waarschijnlijkheid niet blijven. Cesar heeft de grote wens om zijn passie en die van de chef zo snel mogelijk buiten de grenzen van Den Haag te brengen. Het liefst naar de omliggende dorpen, en eerlijk is eerlijk daar wordt iedere stad of dorp beter van!

Enthousiast zijn wij zeker over alle hotspots die wij op onze website hebben staan. Maar deze schrijven wij absoluut bij in het lijstje met onze persoonlijke favorieten. Ben je op zoek naar een plek waar je zowel collega’s, familie of vrienden mee naartoe kunt nemen? La Tapa is ‘your place to be’. Wij komen snel weer terug en gaan dan zeker de rest van de menukaart uit proberen, er is nog veel te kiezen.

Impressie


Gegevens La Tapa

Adres: Torenstraat 82, Den Haag

Telefoonnummer: 070 216 1730

Openingstijden: di t/m zo | diner

Website: https://latapa.eu