De Groene Parel | Vis hotspot aan Prins Hendrikstraat – INMIDDELS VINCENZO’S

De Groene Parel | Vis hotspot aan Prins Hendrikstraat – INMIDDELS VINCENZO’S

Maart 2018 werd de voormalige Fish Shack omgetoverd tot een nieuw culinair visrestaurant, De Groene Parel. Gesitueerd in een straat die bekend staat als culinaire hotspot in Den Haag mag een parel als deze niet ontbreken. Wij gingen af op de vele goede verhalen die ons ten gehore zijn gekomen. Een culinaire beleving was het, lees in het onderstaande artikel waarom ook deze hotspot zeker niet op jouw lijst mag ontbreken. 

De Groene Parel

Concept De Groene Parel

Horecakenners Vincenzo & Yaron twijfelden geen moment toen ze zagen dat het voormalige pand van de Fish Shack op de markt kwam. Met een historie als visrestaurant en een culinaire straat als de Prins Hendrikstraat leent deze locatie zich perfect voor een concept als De Groene Parel. Vis voor de culinaire liefhebber in een eigentijds, hip jasje. 

De Groene Parel

Bij De Groene Parel vind je niet de doorsnee tong, gebakken zalm of mosselpan op de klassiek ogende menukaart. Ondanks dat hij klassiek oogt zie je in het logo wel terug dat hier ondernemers werken met eigen visie op de horeca. Een mooie zeemeermin met ontbloot bovenlijf, zelfs geen schelp om het enigszins af te dekken. Vincenzo & Yaron, beide hotello’s van de Haagse hotelschool, hebben een kunstenaar de muren laten doen. Los van het feit dat dit een gaaf idee is, is de uitwerking nog veel gaver. De groen, gele, bruine muren geven deze hotspot een te gekke sfeer, een restaurant waar je gerust even ongegeneerd tegen de muur kunt praten. Alleen al vanwege het interieur zijn wij vanaf moment een fan van dit restaurant, en uiteraard door de gastvrijheid van Vincenzo en Yaron.

Eten bij De Groene Parel

De Groene Parel

Wat eet je dan als je bij een hotspot als deze binnenstapt met je vrienden of familie? Zoals gezegd vind je hier geen doorsnee visgerechten. Het shared dining concept geeft jou als gast de gelegenheid om diverse gerechten te bestellen. Allemaal in een wat kleinere portie, tegen een leuke prijs. Dus heb je keuzestress? Bestel dan gerust wat meer gerecht dan je normaal zou doen.

De Groene Parel

Beginnen met wat bites of verse oesters om vervolgens je menu samen te stellen met ‘Parels’. De ‘Parels’ zijn de gerechten om te delen, variërend van een frisse ceviche tot heerlijke coquilles. Wij gingen daarnaast ook voor het vegetarische gerecht, de bloemkool met hummus. Wat een verassing! Zoveel smaak en dat in een bloemkool, wij beloofden elkaar bijna om alleen nog maar vegetarisch te eten. Maar dan missen we toch te veel van de andere te gekke gerechten. Uiteraard werken ze bij De Groene Parel uitsluitend met vis van Scheveningse leveranciers. Ook de wijnen worden door de lokale wijnexpert Marius in de Piet Heijnstraat, en dat matcht!

Haagse Hotspot De Groene Parel

De Groene Parel

Gastvrije, unieke ondernemers, een interieur waar je uren naar kunt kijken en gerechten waar je oneindig uit kunt kiezen. En dan ook nog allemaal op smaak. Vergeten we bijna te zeggen dat De Groene Parel nu op zaterdag en zondag vanaf 10 personen ook geopend is voor de lunch, yes. Vergeet niet vooraf even te reserveren. Wij schrijven met heel veel plezier weer een nieuwe hotspot bij op onze steeds groter wordende lijst. De Groene Parel is jouw hippe vishotspot van Den Haag. Stuur je ons foto als je er hebt gegeten? Vinden wij leuk!

De Groene Parel

Gegevens De Groene Parel

Adres: Tasmanstraat 129, Den Haag

Telefoonnummer: 070 737 0515

Openingstijden: ma t/m zo | lunch & diner

Website: https://www.restaurantdegroeneparel.nlerror: Content is beveiligd!