Cencalli | Authentieke Mexicaan hartje Den Haag

Cencalli | Authentieke Mexicaan hartje Den Haag

Cencalli is het nieuwste restaurant dat het centrum van Den Haag rijk is. Twee gepassioneerde ondernemers, tevens musici en man & vrouw, openden begin oktober de deuren van hun eigen Mexicaanse hotspot. Twee mensen met een passie voor muziek, de één voormalig projectleider bij het conservatorium en de ander afgestudeerd chef aan de Mexicaanse school voor gastronomie met daarnaast een master degree als sopraan! Twee mensen die een hebben voor lekker eten en dit delen met de Hagenezen in een restaurant waar de authentieke Mexicaanse keuken de boventoon voert.

Cencalli’s interieur

Is het interieur net zo gaaf als de verfijnde keuken? Nog niet, Den Haag kon niet langer meer wachten en dus openden de twee ondernemers alvast hun deuren. Het interieur is nog niet klaar maar hier wordt op dit moment druk aan gewerkt. Maar al kijkende door de nog niet afgewerkte zaak is al min of meer het eindresultaat te zien. De keuken lijkt aan de voorzijde een foodtruck en het restaurant is aangevuld met te gekke apparaten waar de authentieke Mexicaanse gerechten op bereid zullen worden.

Menukaart Cencalli

Met een chef die afgestuurd is aan de school voor gastronomie in Mexico mag je natuurlijk wat verwachten. Een menukaart waar je als Nederlander, zonder een woord Spaans te spreken, even rustig voor moet gaan zitten. Het zijn stuk voor stuk gerechten die je niet bij de gemiddelde Mexicaan ziet. Het zijn de authentieke Mexicaanse gerechten die deze zaak uniek maakt. Bereid met liefde voor de individuele producten, van de vers gemaakte tacos tot de met veel zorg uitgezochte pepers. Die pepers worden overigens gebruikt voor de zelfgemaakte salsa’s. Heerlijk bij de vers gefrituurde nachos, die overigens ook goed samengaan met een grote bak quacemole! Houdt de Facebookpagina van Cencalli goed in de gaten. Zo staat iedere avond namelijk in het teken van een specifiek traditioneel Mexicaans gerecht.


Hippe hotspot Den Haag

Ondanks dat de zaak nog niet helemaal af is, smaken de gerechten er niet minder om. Neem twee ondernemers met een passie voor koken, een keukenrichting die hipper en hipper wordt en voeg daar je eigen unieke visie aan toe. Het resultaat een zaak die wel eens publiekslieveling kan worden. Zoals gezegd, de Mexicaans is hip en er zijn steeds meer startups die deze keukenrichting omarmen, maar een zaak als deze zagen wij nog niet eerder. Met z’n allen dus naar de Korte Houtstraat in Den Haag, genieten van klein Mexico! Cencalli, La Casa del Maíz is officieel een hippe haagse hotspot!

Impressie


Gegevens Cencalli

Adres: Korte Houtstraat 14C, Den Haag

Telefoonnummer: 070 215 7547

Openingstijden: di t/m za | lunch & diner

Website: http://www.cencalli.com/

Direct reserveren via BookDinners